2022.2.19雅思大作文解析及高分范文:通過互聯(lián)網(wǎng)獲取新聞的利弊
備考資料推薦:《顧家北雅思寫作觀點庫》
? 46個常考話題詳細(xì)思路解析
? 邏輯清晰,附高分詞匯及范文
領(lǐng)取方式見文末!
每周寫作真題解析—Sofia老師
2022年2月19日雅思大作文真題:
More and more people no longer read newspaper or watch TV programs to get news. They get news about the world through the internet. Is this a positive or negative development ? 越來越多的人不再看報紙或看電視節(jié)目來獲取新聞。他們通過互聯(lián)網(wǎng)獲取有關(guān)世界的新聞。這是積極的還是消極的發(fā)展?
一、題目解析
這是老生長談的話題啦,類似的題目21年4月3日也考過。
電視,報紙等這些傳統(tǒng)媒介肯定是不能徹底遺棄的,題目說現(xiàn)在人們基本都是上網(wǎng)讀新聞了,基本都不通過報紙或電視節(jié)目來獲取新聞,這其實是弊大于利的。
雖然上網(wǎng)看新聞是更方便的,隨時隨地都可以獲取新聞,但是網(wǎng)上各種新聞?wù)婕倩祀s,而且很多都是魔改了一些CCTV等電視節(jié)目上發(fā)布的新聞,為了博眼球?qū)懸恍┞柸寺犅劦臉?biāo)題,或者篡改了一些真實信息,引人關(guān)注;另一方面,報紙、紙質(zhì)傳播媒介其實會更讓我們沉下心來仔細(xì)閱讀,深入思考,而網(wǎng)絡(luò)會不斷推送給你各種新聞,量多且雜,干擾你的思考。
OK,整體思路有了,我們看下范文~
二、高分范文
With the advent of information technology, the traditional media are pushed to the corner and are struggling to survive. Nowadays, People often get news about the world through the internet. While I accept that surfing the internet to read news can sometimes have a positive effect on the user, I believe that it is more likely to have a harmful impact.
段落解析
本段為引入段,題目背景闡述,重述題目觀點,并表達(dá)自己的觀點。
While I accept that ... I believe that...?利弊類題型,我們通常使用讓步法表達(dá)觀點。
There is no denying that reading news online brings more convenience to people because wherever you are—having dinner in a restaurant,walking in a street,or waiting for your flight in an airport—just take out your cell phone and press several buttons, then the article you want to read will be presented to you immediately on the screen.
段落解析
解析:注意利弊類型題目,通常利、弊都要提及,整體文章也采用讓步表達(dá)法。
思路:不可否認(rèn),在線閱讀新聞給人們帶來了更多的便利,因為無論你在哪里——在餐廳吃飯,在街上散步,或者在機(jī)場等你的航班——只要拿出你的手機(jī),按幾個按鈕,然后你想閱讀的文章將立即在屏幕上呈現(xiàn)給你。(網(wǎng)絡(luò)獲取新聞確實有些積極影響,但是...)
However, I would argue that reading traditional printed newspapers or watching TV programs to get news have many benefits that outweigh those of using internet. Firstly, electrical newspapers make it a much more difficult thing to have deep reading and thorough thinking as they advocate fast and superficial reading with enormous information, while printed ones encourage slow and deep reading with proper amounts of exact information. Besides, from a health standpoint, people more easily have sore eyes while reading news online. On the other hand, in terms of getting news through watching TV, TV programs have larger audiences, including young children , elderly people, and other people who do not have an internet connection. Furthermore, the content of news from television is always true and reliable while that from internet is always fake and sensational.
段落解析
思路:然而,我認(rèn)為閱讀傳統(tǒng)的印刷報紙或看電視節(jié)目來獲取新聞比使用互聯(lián)網(wǎng)有很多好處。首先,電子報紙使得深度閱讀和深入思考變得更加困難,因為它們提倡快速而膚淺地閱讀大量信息,而印刷報紙則鼓勵緩慢而深入地閱讀并提供適量的準(zhǔn)確信息。此外,從健康的角度來看,人們在網(wǎng)上閱讀新聞時更容易眼睛酸痛。另一方面,在通過看電視獲取新聞方面,電視節(jié)目的受眾更大,包括幼兒、老年人和其他沒有互聯(lián)網(wǎng)連接的人。此外,電視新聞的內(nèi)容總是真實可靠的,而互聯(lián)網(wǎng)新聞的內(nèi)容總是虛假和聳人聽聞的。
All in all, Internet has certainly revolutionised news propagation, but not all of the outcomes of this revolution have been positive.To some degree, getting news through printed newspapers or television are still irreplaceable.
段落解析
總結(jié):總而言之,互聯(lián)網(wǎng)確實徹底改變了新聞傳播,但并非所有革命的成果都是積極的。在某種程度上,通過印刷報紙或電視獲取新聞仍然是不可替代的。
《顧家北雅思寫作觀點庫》領(lǐng)取方式:
如下圖回復(fù)【顧家北觀點庫】即可領(lǐng)取

? 46個??荚掝}詳細(xì)思路解析
? 每個話題提供不同角度觀點
? 適合同時備考口語&寫作
? 邏輯清晰,附高分詞匯及范文
171頁高清可打印PDF【預(yù)覽】



★如果喜歡今天雅思寫作真題解析,歡迎關(guān)注【雅思烤鴨瀟灑姐】+三連噢~